Om

FRAM-teater är en amatörteaterförening som varje år sätter upp en Shakespeareproduktion under ledning av regissören Peter Bark.

Föreningen består av en liten skara medlemmar, de flesta aktiva i uppsättningarna.

FRAM står för Fria Proteaterns amatörer.

Historik: 
En grupp personer som var ombud på Fria Proteatern erbjöds omkring 1982 att bilda en amatörgrupp som också skulle kunna vara aktiv i affischering och annat. Några år senare (1986)  gjorde Fria Proteatern en större uppsättning med proffs och amatörer där föreningen erbjöds att vara med. Då startades FRiaproteaterns AMatörteaterförening, FRAM.

Under åren som följde satte FRAM upp 9-10 uppsättningar och Lennart Harrisson var regissör för de flesta. En av dem, ”Jordemor” spelades 14 gånger i två olika perioder och sågs av massor av barnmorskor från hela landet.

2002 framfördes 750-årsspelet ”Du dansar bleka ungdom”, även den skriven av FRAM. Produktionen spelades utomhus på Skeppsholmen på sju olika platser med avslutning i kaféet. 

2007 började samarbetet med FolkkulturCentrum som pågick till 2017.

2009-10 anordnades improvisationskurser ledda av Helge Skoog och Roger Westberg, kurser i mim med Ika Nord och som kronan på verket under två år kurser som leddes av Keith Johnston, som kom till Europa från sitt hem i Calgary. Dessa kurser arrangerade som ett samarbete mellan Boulevardteatern och FRAM.

FRAM stod även för Teatersommar på Hjorthagens Kulturhus (FKC) under några år.

2012 anlitades regissören Peter Bark för första gången, som varit verksam inom föreningen sedan dess.

2018 spelar FRAM för första gången på teater 3 i Stockholm men håller även kvar i rötterna genom att spela två föreställningar på Hjorthagens Kulturhus (FKC).

2019 antogs Camilla Hultberg som regissör i samarbete med Peter Bark.

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close